Groendomein relatief korte tijd dat wij op deze aarde

Groendomein Wasven wasvenboederijWasven van bovenBiologieVan Gogh uitkijkpunt Wasven en zijn verleden Wasven van bovenPadden op pad  Wasven boederijprofiel werkstuk van de wasvengroepPROFIEL WERKSTUK October 2017   Met behulp van Tom konden wij deze mooi drone gebruiken2 36     Eindhoven is een mooi stad.

En wasven is een van de mooiste naatuurgebied  daarbinnen, m aar weet je wat ? het is nog gaafer van boven…4     10     12     13                               Zie je ooit  honderduizend padden de weg oversteken?Cover foto Het Lorentz Casimir Lyceum is een school van 1200 leerlingen met een unieke ligging midden in het groen.Bron/kennis.net  Ben je opzoek naar een plekje in de beurt waar je zondagmiddag een honderduizend padden Van links naar rechts : Alfred Tom Seppo en ZhenScholing In het wasvenWasven heeft  de weg oversteken?  Ben je opzoek naar een plekje in de beurt waar je zondagmiddag een honderduizend padden   Midden in de wasven ligt een schoo,Tussen all die bomen h                    ij hebben in de relatief korte tijd dat wij op deze aarde zijn al een grote tijd van ons leven te maken gehad met het wasven gebied. Sinds dat wij voor het Lorentz Casimir Lyceum als middelbare school hebben gekozen zijn we bijna dagelijks in aanraking gekomen met het wasven gebied.

Best services for writing your paper according to Trustpilot

Premium Partner
From $18.00 per page
4,8 / 5
4,80
Writers Experience
4,80
Delivery
4,90
Support
4,70
Price
Recommended Service
From $13.90 per page
4,6 / 5
4,70
Writers Experience
4,70
Delivery
4,60
Support
4,60
Price
From $20.00 per page
4,5 / 5
4,80
Writers Experience
4,50
Delivery
4,40
Support
4,10
Price
* All Partners were chosen among 50+ writing services by our Customer Satisfaction Team

  We hebben met biologie ook verschillende opdrachten gedaan in het wasven gebied. Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld een onderzoek gedaan naar de flora en fauna in en rondom het wasven. Hierbij hebben we gekeken wat het verschil in biodiversiteit was tussen het grasland naast het wasven en tussen het bos naast het spoor. Verder hebben we nog onderzoek gedaan naar de waterkwaliteit van de bergingsvijver.   Door de vele onderzoeken in en rondom het wasven was onze interesse in het gebied gewekt wij en sprak de kans om bij biologie ons profielwerkstuk over het wasven te kunnen doen zeer aan. We zijn sinds de zomer bezig geweest met onderzoek over het gebied en we hebben ook veel foto’s van het gebied gemaakt. Nog een speciaal bedankje aan Meneer Alfred (achternaam) voor het vele helpen bij ons profielwerkstuk.WWasven en wij4Heide is een vegetatie van struiken die niet alleen in Europa maar in de hele wereld voorkomen.

Maar het verdwijnt met een behoorlijke snelheid. De meeste werd veroorzaakt door mensen.Het Europese Heide is minder rijk aan vegetatie vergelijke met Australie met ruim 3700 plantensoorten. In Van Persia in Zuid-Afrika heeft heide meer dan 7000 plantensoorten naast tropisch regenwoud qua plantendiversiteit.

De meest voorkomen de planten zijn struikhei, dophei en brem. Er leefde ook veel dieren en insecten als grauwe kiekendief en de boompieper.In de laste jaren ont staan steeds meer kunstmatige Heide verspreid over Noord- en West-Europa. Tegenwoordig werd de meeste heiden beschermd en werd als culturele landschap aanschouwdenHeideWasven van boven        Met hulp van een vrijwilliger hebben we deze mooi foto kunnen maken in october 2017. je krijgt een mooi view met het lorentz Cazimir lyceum en ook gedeeltelijk van het wasven.                            photo/Tom van Hoof8 9Een mooi veld vanboven naast de hoge heide10                   e boerderij is door Philips in 1940 gebouwd als pachtboerderij, in de stijl van de aloude Kempische langgevelboerderij. De verhouding riet en stenen op het dak gaf in het verleden vaak aan hoe rijk de boer was: hoe meer stenen, des te rijker hij was. Rietdekken was een stuk goedkoper dan pannendekken.

D     Dichterbij gekomen zie je in de muurankers staan dat de boerderij in 1941 is gereed gekomen. Tussen de muurankers bevindt zich een gevelsteen met een herinnering van het kasteel.     Geniet van de rustieke uitstraling van de boerderij, neem een kijkje binnen in de winkel, de gasterij of de expositie boven de gasterij. In 2006 heeft Stichting Groendomein Wasven de boerderij, het erf en de bijgebouwen gekocht voor verdere ontwikkeling in het gebied. Wasvenboederij11                 et groendomein wasven is een stichting met bedrijfs kenmerken in het stadsdeel Tongelre te Eindhoven.        Het is een vrijwilligersorganisatie die in 1998 gericht door vrijwilligers die een groot gedeelte uit bewoners van de wijk Tongelre bestaat.   De stichting heeft tot doel het groendomein Wasven te behouden en te versterken via duurzame ontwikkeling.

  De stichting heeft tot doel het groendomein Wasven te behouden en te versterken via duurzame ontwikkeling door de bewoners, jongeren en kwetsbare doelgroepen betrokken worden bij de natuur. HABA: zelfgemaakt beer op wasven (ps: 2.50€ per fles) b: Gewas uit eigen veld              e wasvenboerderij is een iconisch onderdeel van het wasven gebied.       Met zijn lange historie is het een interessante plek om te verblijven. Voordat de huidige boerderij bestond was er een andere boerderij die bij het kasteel hoorde.   Deze werd in 1930 gesloopt door philips samen met het kasteel. Langs de kasteelboerderij was de eikenlaan, die zijn naam kreeg van de bomen langs de weg. Deze bomen staan er nog steeds maar de eikenlaan is nu verandert in de Celebeslaan.

      In 1940 kwam er een nieuwe boerderij te staan op de plek van de kasteelboerderij, deze werd in de volksmond de Philipsboerderij genoemd. Er stond nog een boerderij in dit gebied. Namelijk de boerderij van Joannes van den Broek. Deze stond schuin tegenover de kasteelboerderij en brandde helaas in 1917 af. Ze bouwden hierna nog een boerderij aan de Koudenhovenseweg, maar deze boerderij is ondertussen gesloopt.Het Wasven en zijn verleden D                         et begon allemaal rond 1920 toen er een middelbare meisjesschool werd gestart.

Deze school had zich gevestigd in houten barakken. De school is lang vergaan maar de houten barakken staan er nog steeds. In 1929 werd het lorentz lyceum opgericht door ouders en vervolgens geopend op 1 september in 1930.

      De school werd vernoemd naar de natuurkunde Hendrik Antoon Lorentz. Ze was vooral bedoeld voor de niet-katholieke kinderen van het hogere personeel van Philips en had ook de kinderen van Frits Philips onder haar leerlingen. De school is gevormd  zonder de steun van de overheid en werd gesubsidieerd door Anton philips.

De school was eerst gevestigd in woonhuizen aan de Parklaan. In 1932 en in 1935 werd de school uitgebreid met 2 noodgebouwen, de Faraday en de Vierschaar. Deze noodgebouwen zijn ruim 25 jaar in dienst geweest. Acht jaar na de oprichting van de school verscheen de eerste schoolkrant genaam Rond de Kastanje. Deze naam verwees naar een kastanjeboom dicht bij school.

     De huizen aan de Parklaan werden te klein en er moesten door ruimtegebrek leerlingen geweigerd worden. Daardoor werd er enige tijd een lotingssysteem gebruikt voor de toelating van nieuwe leerlingen. In 1954 werden de eerste plannen gemaak voor de bouw van een nieuw schoolgebouw en in 1961 werd het nieuwe gebouw voltooid. De officiële opening vond pas plaats op 6 januari 1962.

Sind de jaren 60 is de school langzaam haar elitair karakter verloren. De school is echter nog steeds met dat karakter bekend. In de jaren 70 werd de nog steeds gebruikte naam Konteener voor de schoolkrant bedacht. Door de nieuwe locatie was de kastanjeboom natuurlijk ook verlaten.     Naast het Lorentz Lyceum bevindt zich het Rommert Casimir.

Deze school was oorspronkelijk een meisjesschool opgericht in 1946. Na de invoering van de Mammoetwet en dus het ontstaan van de moderne middelbare school werd de school voortgezet en vernoemd naar Rommert Casimir. Daarbij werd de christelijke grondslag vervangen door de algemene grondslag. Op het Rommert Casimir werd lesgegeven op het niveau havo in tegenstelling tot het Lorentz Lyceum waar leerlingen op het VWO zaten.     Het Lorentz Casimir werd in 1996 gevormd door een fusie tussen het Lorentz Lyceum en het Rommert Casimir. De scholen begonnen echter al eerder met samenwerken, na het in werking gaan van de Mammoetwet. In 2006 is er een is er een extra bijgebouw gebouwd tussen de gymlokalen en de celebeslaan.

Scholing In het wasven H13        Rond half  maart,begont de padden uit hun winterslaapplek te voorschijn. De mannetjes staan te popelen om Vrouwetjes  te bevruchten. Het leggen van de eitjes en de bevruchting gebeurt in het water. Net zoals bij kikkers ontwikkelen padden zich van donderkopje tot volwassen    Dan zijn ze in dit stadium van hun leven afhankelijk van water.

Als ze volgroeid zijn, verlaten ze hun geboortegrond en trekken ze naar drogere plekken en kunnen we ze tegen komen in de bossen, akkers, heide en onze tuinen.Knollenwitje (Pieris rapae)        linders rond het wasvengebied komen vooral voor in het voorjaar, ze zijn actief van april tot september. Met beetje geluk zie je vlinder voorbijvliegen.

Vlinderweide VOranje zandoogje (Pyronia tithonus)Zwartspriet dikkopje (Thymelicus lineola)Dagpauwoog (Aglais io)Distelvlinder (Vanessa cardui)Landkaartje (Araschnia levana)Citroenvlinder (Gonepteryx rhamni)Gehakkelde aurelia (Polygonia c-album)Bont zandoogje (Pararge aegeria)bron: info:     wwhttps://zh.wikipedia.org/wiki/%E7%9F%B3%E6%A5%A0%E8%8D%92%E5%8E%9F#cite_notewwf-4 foto: Kohler’s Medizinal-Pflanzen in naturgetreuen Abbildungen mit kurz erlauterndem Texte GeraUntermhaus, Germany; 1887 https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ab/Montagu%27s_harrier_%28Circus_ pygargus%29.jpg https://www.

google.nl/maps/@51.4494336,5.5127991,670m/data=!3m1!1e3 https://www.

huffingtonpost.com/2010/05/27/horde-of-frogs-takes-over_n_591863.html http://www.soortenbank.nl/index.php ALGEMEEN     http://www.wasven.nl     https://izi.

travel/en/search/WASVENVincent van Gogh Mastbomen in ‘t ven18               e benadert nu het punt waar Van Gogh in 1884 het schilderij ‘Mastbomen in het ven’ heeft geschilderd. Als je bij                                                   het paaltje gaat staan en dan richting het westen of iets naar links kijkt, dan kijk je waarschijnlijk vanuit dezelfde hoek als Van Gogh destijds.Midden in de berm zie je de bomen of door Van Gogh ‘masten’ genoemd, nog staan. Op die plek lag vroeger een ven, waar schapen werden gewassen, vandaar de naam “wasven”. Het ven is drooggelegd bij de aanleg van de Eisenhowerlaan.